Lyhytterapia

Olet sydämellisesti tervetullut terapiatapaamiselle joko etänä, työhuoneellani Töölöössä tai vaikkapa metsäkävelylle voimauttavaan luontoon.

Mielessä pyörivä haasteesi voi olla suuri tai pieni, vanha tai tuore – kuuntelen sinua aina läsnäollen ja kunnioittaen.

Ratkaisukeskeisten kysymysten avulla etsimme yhdessä sinulle sopivia kongreettisia, helposti toteutettavia ja joskus hiukan yllättäviäkin ratkaisuja tilannetta helpottamaan.

Terapiassa katse on toivoa herättävässä tulevaisuudessa, mutta emme sulje silmiä menneisyydeltä, jos se esiin nousee.

Joskus menneisyyden traumaattinen kokemus kahlitsee elämänvoimaamme ja estää muutokset  – silloin on tärkeää antaa kokemukselle tilaa ja mahdollisuus eheytyä. Itselläni on omaa, jo käsiteltyä traumahistoriaa ja myös kokemusta traumatyöskentelystä. Asiakkaideni kokemuksen mukaan minussa on voimaa ja lempeyttä kannatella silloin kun sitä tarvitaan.

Terapiassa keskitymme vahvistamaan itsetuntemusta, -luottamusta ja -myötätuntoa sekä näkemään omat voimavarat ja vahvuudet selkeämmin. Pidän myös todella tärkeänä kykyä rentoutua ja viihtyä omassa kehossaan – siihen työhistoriani antaa vahvoja metodeja.

Olet elämäsi tärkein ihminen. Aina. Oikeutesi on kukoistaa, elää omanlaistasi elämää, nauttia elämänvoimastasi ja tuntea syvää iloa.

Mitä se sinulle tarkoittaa?

Hinnasto:

  • Etätapaaminen 60min/60e
  • Lähitapaaminen 60min/79e
  • Yhdistetty mieli- & kehoterapia 120min/120e*

* Lyhytterapia yhdistettynä toiseen palveluuni  esim. syvähengitykseen tai vesiterapiaan.

Hinnat sisältävät ALV 24%.

Voit varata ajan:

Valitseterapia

Käynneistä ei pidetä rekisteriä eikä sitä merkitä OmaKantaan.

Tämä terapia ei kuulu KELA -korvattavan hoidon piiriin.

Lyhytterapia ei ole psykoterapiaa. Jos lyhytterapia ei ole sinulle riittävä hoitomuoto, ohjaan eteenpäin lääkärille tai psykoterapeutille.

Toimin lyhytterapeuttien eettisten ohjeiden mukaan ja luonnollisesti olen vaitiolovelvollinen.

Olen opiskellut ratkaisukeskeistä lyhytterapiaa Helsingin Psykoterapiainstituutin  kaksivuotisessa (60op) terapeuttikoulutuksessa. Taitopainotteinen koulutus antaa vahvat perustaidot ratkaisukeskeisistä menetelmistä. Valmistuin 2020.

Lyhytterapiakäyntejä on yleensä max 20.

Sitä mitä emme uskalla kohdata emme voi muuttaa...

Se minkä kohtaamme - muuttuu.

Mitä ratkaisukeskeinen terapia on?

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on matalan kynnyksen keskusteluapua elämän haastaviin tilanteisiin.

Terapiassa voidaan käsitellä monenlaisia elämän pulmakohtia ja kriisejä: mm. arjessa jaksamista, motivaation puutetta, masennusta, ahdistusta, parisuhteen ja perheen ongelmia, työhön ja opiskeluun liittyviä paineita, itsetunto-ongelmia tai vaikkapa yksinäisyyden tuomaa lastia. Asioita, jotka eivät välttämättä vaadi pitkää hoitosuhdetta, vaan ennemminkin rinnalla kulkijaa sekä näkökulmien ja mahdollisuuksien avaajaa. Se on keskustelua ja asioiden punnitsemista ammattilaisen kanssa.

Lyhytterapiassa ei käydä läpi koko elämää vaan keskitytään tässä hetkessä pinnalla oleviin haasteisiin ja suunnataan katsetta tulevaan, lisätään itsetuntemusta ja itsemyötätuntoa.

Ratkaisukeskeisyyden mukaan ongelmien ratkaiseminen ei vaadi niiden syiden perusteellista pohdintaa vaan paljon voidaan tehdä, vaikka menneisyyttä ei voi muuttaa.

Tavoite on, että asiakas löytää omat voimavaransa ja kykenee auttamaan itseään jatkossa ilman terapiaakin. Terapeutti ei koskaan anna oikeita vastauksia vaan auttaa asiakasta tarkastelemaan ongelmaansa eri näkökulmista ja hahmottamaan erilaisia ulospääsyjä. Asiakas on aina oman ongelmansa paras tietäjä, terapeutin tehtävä on kunnioittaa tätä tietoa ja auttaa eteenpäin.

Tapaamisten alussa on hyvä määritellä mahdollisimman tarkasti millaista elämä on, kun ongelmaa ei ole ja tätä kautta löydetään tavoite. Tavoite on aina asiakkaan oma ja sen tulee näkyä käyttäytymisen tasolla, se määritellään positiivisesti ja on saavutettavissa oleva.

Jo muutaman tapaamisen työskentely selkiyttää ajatuksia ja auttaa rakentamaan uutta ymmärrystä ja suuntaa elämässä. Joskus lyhyissä terapioissa tapahtuu melkein ihmeitä. Sen tuloksena voi olla aidosti uudenlainen ote elämään, ajatuksiin ja tunteisiin. Lyhyempikin terapia riittää, kun muutokselle välttämättömät elementit löytyvät; halu ja valmius toimia eri tavalla kuin ennen.

Ratkaisukeskeinen lähestymistapa voi tarjota myös vastalääkkeen niille syville toivottomuuden tunteille, joita monet traumaattisia asioita kokeneet joutuvat käymään läpi. Ratkaisukeskeinen lähestymistapa auttaa näkemään tulevaisuuden, jossa voi elää tervettä, tyytyväistä ja hyvää elämään.

Kiinnostuitko?

© Copyright - Easylife