Meditaatio – läsnäoloa tässä hetkessä.

Meditaatio on yksinkertaisimmillaan läsnäoloa tässä hetkessä. Tietoista keskittymistä siihen, mitä parhaillaan olemme tekemässä. Se voi olla esim. keskittymistä omaan hengitykseen, veden pinnan liikkeen seuraamista, tuleen tuijottamista tai aistivaa käsintiskaamista. Ajatuksia nousee esiin, huomaat ne ja annat niiden mennä – annat hiljaisuudelle tilaa.

Useimmille meille on valitettavan harvassa ne hetket, kun olemme todella totaalisen läsnäolevassa tilassa ilman ajatuksia. Mielemme kamppailee koko ajan menneessä tai tulevassa, tehdyissä tai tekemättömissä töissä, omien ja perheen asioissa jne.

Aivomme ovat todella runsaan tietotulvan, erilaisten ärsykkeiden ja loppumattoman hälyn pommittamat. Sen sijaan, että yrittäisimme mahduttaa sinne lisää tavaraa olisikin tärkeää välillä tyhjentää kovalevyämme.

On lukematon määrä tutkimuksia meditaation vaikutuksesta keskittymiseen, oppimiskykyyn ja luovuuteen. Mielen tyhjentäminen ei ole aina helppoa vaan se vaatii harjoittelua ja toistoja, aivan niin kuin muidenkin lihasten vahvistaminen.

Olen kuullut joidenkin asiakkaideni sanovan, että heidän luonteensa on sen verran vauhdikas, ettei meditaatio sovi. Itse ajattelen, että juurikin silloin sitä olisi hyvä harjoitella. Uskon, että meidän jokaisen luontomme on hyvin samanlainen loppujen lopuksi – me tarvitsemme hiljaisuutta palataksemme itseemme.

Kun meditaation kerran tavoittaa ei sitä ilman enää voi elää. Se on eräänlainen kotiinpaluu ja etsiminen voi päättyä…

Lisää itsetuntemusta

ja vahvistaa kykyä olla läsnä niin itselle, toiselle kuin koko universumille.

On tutkittu

että meditaatio auttaa hellittämään stressistä, ahdistuksesta ja kivusta.

Aktiiviset meditaatiot

Olen kouluttautunut ohjaamaan näitä nykyihmisen kiireiselle mielelle loistavasti sopivia ”toiminnallisia” meditaatioita. Nämä meditaatiot on kehitellyt intialainen mystikko Osho. Ne eivät pohjaudu mihinkään uskontoon tai- ismiin. Musiikki ja yksinkertainen liike tukeen niin kehoa kuin mieltäkin  vapautumaan.

Esimerkkejä näistä meditaatioista:

Kundaliinimeditaatio

60min

Tämä feminiininen, lempeän pehmeä meditaatio pohjautuu kundaliinijoogaan. Kehon täristyksellä ja sisältä kumpuavalla, luovalla tanssilla avataan kehon energian virtauksia. Liikkeen jälkeen (30min)  pysähdytään nauttimaan hiljentymisestä (30min).

Dynaaminen meditaatio

60min

Todella aktiivinen meditaatio, jossa mahdollisuus haastaa kehoa äärirajoille ja antaa sen sitten  ”räjähtää”. Loistava tilaisuus purkaa liiallisia ”höyryjä” ja jännityksiä kehosta sekä mielestä.

Tanssimeditaatio

60min

Kaunis meditaatio, jossa silmät suljettuina ilmaistaan omaa sisäistä liikettä vahvan ja vaihtelevan musiikin siivittämänä. 15min hiljainen meditaatio lopussa.

Kiinnostuitko?

Ohjaan mielelläni yksityistunteja työ- ja ystäväporukoille joko teidän omissa tiloissa tai vuokratiloissa.

Yksityistunti pääkaupunkiseudulla 120e (sis. alv 24%).

© Copyright - Easylife