Syvähengitys

Syvähengitys ei ole mikään uusi metodi hyvinvointisi parantamiseksi, vaan luonnollinen paluu hengittämään kuten lapset hengittää – se on vapautta olla se kuka olet ja tuntemaan kaikki tunteesi sellaisena kuin ne ovat.

Syvähengitykseen palaaminen on kuin paluu omaan ytimeen, läsnäoloon. Se on kuin puhdistava suihku, joka vie mennessään mielen loputtoman pulputuksen ja voit todella tavoittaa rauhan, rakkauden ja nautinnon tilan sisälläsi. Kaikki on hyvin  juuri sellaisena kuin on…

Syvähengitysmatka on oman hengityksen avulla tehty terapeuttinen ”matka” omaan kehoon.

Vaihtelevan musiikin tukema ”matka” on monelle hyvin vapauttava kokemus sekä fyysisesti, mentaalisesti että emotionaalisesti. Saat mahdollisuuden ilmaista vapaasti kaikkea sitä mikä on sinussa totta niin liikkeen kuin äänenkin avulla.

Kokemus vahvistaa yhteyttä ja luottamusta kehoon. Muistat taas miten nautinnollista on olla Sinä.

Syvähengitys voidaan tehdä joko ryhmässä tai yksityisenä sessiona.

Olen itse tehnyt n. 15 vuoden aikana satoja omia ”matkoja” ja terapeuttina ohjannut jo useita kymmeniä ryhmiä. Syvähengitys on luonnollista ja turvallista. Voin lämpimästi suositella tätä metodia kun kaipaat tuuletusta mieleen ja kehoon.

Menetelmä ei sovi raskaana oleville, sydänsairaille, psykoosin kokeneille eikä huumeita käyttäville.

Olen valmistunut hengitysterapeutiksi 2013/Oshos Diamond Breath Master Training.

Tule kokemaan ”syvähengitysmatka”. Toimin avustajana kollegani Nina Tama Näräsen työpajoissa.  Täältä löydät lisäinfoa.

Koet vapauden ja hyväksynnän olla Sinä juuri sellaisena kuin olet.

Vahvempi yhteys kehoon

elinvoimaan, nautintoon ja iloon.

Koet

vapauden ja hyväksynnän olla Sinä.

Hermosto rauhoittuu

sydämen syke hidastuu ja verenpaine laskee.

Stressihormonit

vähenevät ja immuunijärjestelmä vahvistuu.

Miksi Syvähengitys?

Syvähengitys on mielestäni unohdettu tai kätketty ”timantti”; sen merkityksellisyydestä hyvinvointiimme puhutaan aivan liian vähän. Alkuperäiskansat, henkiset ja hengelliset opettajat ovat kautta aikojen nostaneet esiin hengityksen viisauden.

Hengitys on yhteytemme elämään. Kun synnymme, napanuora katkaistaan irti istukasta, keuhkot rullautuvat auki ja 1. hengitys täyttää kehomme; elämä yksilönä alkaa.

Olemme hengityksen kautta yhteydessä luontoon; puut käyttävät kehossamme kiertäneen hiidioksidin hyväkseen ja muuttavat sen hapeksi. Olemme osa luonnon tärkeää kiertokulkua. Tarvitsemme toisiamme.

Kun kuolemme päästämme ulos viimeisen elämästä irtipäästävän henkäyksen.

Se miten syntymän ja kuoleman välillä hengitämme ei todellakaan ole samantekevää, sillä hengitämme vuorokauden aikana yli 20 000 kertaa. Se tarjoilemmeko vähän (pinnallinen hengitys) vai paljon (syvä hengitys) happea kehollemme on vahvasti yhteydessä elämänvoimaamme ja -haluumme.

Syvähengityksessä ei ole kyse uuden metodin oppimisesta vaan paluusta siihen mitä lapsena osasimme luonnostaan. Lapset hengittävät koko kehollaan; syvään ja vapautuneesti. He ovat spontaaneita ilmaisussaan, täynnä energiaa, iloa ja nautintoa.

Vuosien myötä vanhemmat, koulu, ystävät ja yhteiskunta opettavat meidät ”käyttäytymään” ja ”hallitsemaan” itseämme. Ei ole luvallista olla kaikkea sitä mitä olemme tai haluaisimme olla.

Erilaisia tunteita ja ajatuksia jää ilmaisematta ja ne varastoituvat sisäämme. Padotut tunteet alkavat hiljalleen  syömään elinvoimaamme ja menetämme kyvyn innostua, värit ympäriltä katoavat ja masennumme.

Ikävimmillään varaston ylilataus saattaa purkaantua äkillisenä ja hallitsemattomana aggressiona.

Syvähengityksellä on mahdollisuus turvallisesti purkaa tätä varastoa ja antaa kehon ilmaista itseään kaikilla sen kaipaamilla tavoilla.

Työskentelyn tuloksena on mahdollisuus kokea vahvempaa yhteyttä omaan kehoon, elinvoimaan, nautintoon ja iloon.

Kiinnostuitko?

Ohjaan mielelläni yksityistunteja työ- ja ystäväporukoille joko teidän omissa tiloissa tai vuokratiloissa.

Yksityistunti pääkaupunkiseudulla 120e (sis. alv 24%).

© Copyright - Easylife